„Женско место“, Мина Вејкфорд, В. Британија, 2021, 27’

„Женско место“, Мина Вејкфорд, В. Британија, 2021, 27’

Смешна, топла и искрена конверзација, со членовите на женскиот качувачки клуб „Пинакл“ од Британија.

Овој филм дава акцент на долгиот период на инволвираност на жените во качувањето и има за цел да го ребалансира наративот кој примарно секогаш бил околу мажите... Приклучете им се на членовите на овој клуб, во нивната прослава во чест на 100-годишнината на нивниот клуб, која пак се случува за време на пандемијата овие години.

Партнери

Поддржано од

Член на: