Познати победниците на Ехо 2015

Познати победниците на Ехо 2015

Почитувани пријатели, Жири-комисијата на Планинскиот Филмски Фестивал ЕХО ги прогласи победниците од Програмата на овогодинешното издание на Фестивалот и победникот од конкурсот за Најдобро аматерско видео. Ви ги приложуваме образложенијата:

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Презентација на Јержи Порембски

Презентација на Јержи Порембски

Jежи Порембски е режисер на полски филмови за алпинизам, силно заинтересиран за истражувањата и за големите предизвици на планината. Јежи ќе зборува за полскиот хималаизам, неговата улога во светскиот алпинизам, за  планинарските спасувачи, етиката и филозофијата на качувањето.

Презентација на неколкукратниот BigAir шампион на Словенија

Презентација на неколкукратниот BigAir шампион на Словенија

Веќе споменавме дека 3ти Ноември, барем според презентерите, ќе биде "ски ден" и веќе го најавивме првиот гостин. Еве кратка најава за вториот: неколкукратниот BigAir шампион на СЛовенија, професионалниот фрирајдер Бине Жалохар, кој ќе зборува за неговите проекти во "Недопреното". Бине ќе биде наш гостин благодарение на Allga San!

Турно и фрирајд скијање во бугарските планини

Турно и фрирајд скијање во бугарските планини

Кирил Попбожиков е роден во подножјето на Пирин планина и започнува да скија на 4-годишна возраст. Поради недостаток на инфраструктура (жичари и сл.), во неговите авантури, на спуштањето секогаш му претходело искачување со скии до врвот на планината. 

Конкурс за најдобра планинска фотографија

Конкурс за најдобра планинска фотографија

Ехо објавува конкурс за најдобра планинска фотографија