„Лужба: создавање на нова реалност“, Андре Коста, Австрија, 2022, 20’

„Лужба: создавање на нова реалност“, Андре Коста, Австрија, 2022, 20’

Антон е 40-годишен скијач од Сибир и раскажува за своето искуство, во првата ски експедиција која тој и неговиот пријател ја направиле, во обид да создадат нова реалност, далеку од валканиот, индустриски град каде се родени.
Истовремено, четворица скијачи од Австрија, се сретнуваат со Антон и скијаат на најдобриот пудрест снег во нивниот живот.

Партнери

Поддржано од

Член на: