„Поврзување“, Ник Ковалски, Нов Зеланд, 2022, 30’

„Поврзување“, Ник Ковалски, Нов Зеланд, 2022, 30’

Инспирирани од последните активности во планините во Европа, во кои се’ се одвива само со користење на сопствена, човечка сила, рано во летото 2021 година, Алистер Мекдовел и Хемиш Флеминг, започнуваат со својата акција на поврзување и искачување на 24-те планини повисоки од 3000м во Нов Зеланд – во период од 31 ден. Ова ќе биде патување кои започнува од западната, крајбрежна џунгла и се движи кон високо-планинските предели, пречејќи ги најдраматичните, Новозеландски пејзажи. Но, со отчукувањето на часовникот, насобирањето на заморот и пристигнувањето на невремињата, дали тие ќе го завршат на време својот проект? Дали среќата и времето ќе ги послужат до крај?

 

Партнери

Поддржано од

Член на: