„Ненаврзан“, Габриеле Донати, Италија, 2022, 36’

„Ненаврзан“, Габриеле Донати, Италија, 2022, 36’

Приказна за соло качување во слободен стил, кое можеби изгледаше и дека е невозможно. Алфредо Вебер е веројатно најсилниот човек над 50-годишна возраст, кој сеуште може да качува 9а насоки. Во случај пак на филмов, тој искачува соло, без обезбедување и во слободен стил - насока со тежина 8б.

Партнери

Поддржано од

Член на: