Презентации

Покрај филмска програма, Ехо организира и презентации на домашни и странски вљубеници во планините. Ви претставуваме дел од досегашните презентации:

Томас Делфино (Франција) - „Авантурите како професионален бордер“

Томас живее во т.н. „главен град на Алпите“, Гренобл во Франција. Репутацијата во светот на сноубордот ја гради континуирано преку својот неверојатно елегантен стил на бордање, како и големото познавање на „фри-рајдот“, но и турно искуствата со сплит-борд. Тој е амбасадор на светски познатиот бренд за сплит-борд везови, Spark R&D. Бидејќи е професионален сноубордер, негвоите зими се исполнети со многу ангажмани. Изминатата сезона, Томас со мала екипа на професионални скијачи и бордери направи неколку неверојатни спуштања низ импресивните Тодрило планини во Алјаска. Во Македонија доаѓа по втор пат, откако во февруари (оваа, 2017 година), беше дел од ски/сноуборд проектот со Номадскиот автобус, посетувајќи неколку земји низ Балканот, вклучително и Шарпланинскиот масив во Македонија. Кога не е зима, Делфино се занимава со качување и сурфање. За неговата посветеност на недопрените терени и турно бордањето, Томас вели: „Де надевам сплит-бордот ке продолжи да ми го дава она што веќе ми го дава. А тоа е да сум во непосреден контакт со природата и да ги доживувам најубавите чувства. Тоа ми е најважно.“

Партнери

Поддржано од

Член на: