Експедиција „Опашката на змејот - Патагонија 2015-2016“

Експедиција „Опашката на змејот - Патагонија 2015-2016“

При крајот на 2015тата и во почетокот на оваа година, четворица бугарски алпинисти, Мартин Маровски, Виктор Варошкин, Григор Втев и Руслан Вакрилов, поминаа два месеци во патагониските Анди, со цел да направат искачувања на некои од најиконските врвови во светот на техничкиот алпинизам.

Конкурс "Најдобро кратко видео" 2016

Конкурс "Најдобро кратко видео" 2016

ЕХО Фестивалот на планински филм заедно со Prosport-Skopje повторно организира КОНКУРС ЗА НАЈДОБРО КРАТКО ВИДЕО на 7мото фестивалско издание кое ќе се одржи од 17-20 октомври 2016.

Конкурс "Најдобра планинска фотографија" 2016

Конкурс "Најдобра планинска фотографија" 2016

Од 15ти до 30ти септември, Фестивалот на планински филмови „ЕХО“, Ве поканува да учествувате на конкурсот за „Најдобра планинска фотографија

Познати победниците на Ехо 2015

Познати победниците на Ехо 2015

Почитувани пријатели, Жири-комисијата на Планинскиот Филмски Фестивал ЕХО ги прогласи победниците од Програмата на овогодинешното издание на Фестивалот и победникот од конкурсот за Најдобро аматерско видео. Ви ги приложуваме образложенијата:

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Пријатна средба со Амбасадорот на Р. Полска

Презентација на Јержи Порембски

Презентација на Јержи Порембски

Jежи Порембски е режисер на полски филмови за алпинизам, силно заинтересиран за истражувањата и за големите предизвици на планината. Јежи ќе зборува за полскиот хималаизам, неговата улога во светскиот алпинизам, за  планинарските спасувачи, етиката и филозофијата на качувањето.