Програма

 

Кино Милениум | 17ти октомври - понеделник

19:00 Отварање на фестивалот ЕХО 2016

19:05 АЛЕК, КОЉО, БОЈАН И САША НА МАТЕРХОРН - Македонија, 2016, Горан Вучиќ, 18'

19:28 I-VIEW - Италија, 2015, Клаудио Росони, 30'

19:59 Коктел 

20:30 ЗНАЈ ПРЕД ДА ОДИШ - САД , 2015, Трент Мејзенхајмер, 20'

20:50 КРИС БОНИНГТОН - ЖИВОТ И ИСКАЧУВАЊА - Италија, 2015, Виничио Стефанело, 18'

21:10 АКОРДОТ - Исланд, 2016, РК Кон, 20'

21:40 Прикажување на селекција на видеа од конкурсот за „Најдобро аматерско видео“, 10’

21:50 К2 - ДОПИРАЈЌИ ГО НЕБОТО - Полска, 2015, Елиза Кубарска, 72'


Кино Фросина | 18ти октомври - вторник

16:00 ГОЛЕМАТА СИБИРСКА АВАНТУРА - САД, 2015, Sherpa Cinema/Powder/The North Face, 29’

16:29 СЛОБОДА ПОД ТОВАР - Словачка, 2016, Павол Барабш, 58’

17:35 Прикажување на селекција на видеа од конкурсот за „Најдобро аматерско видео“, 25’

18:00 МАТЕРХОРН:СОНОТ НА ЖЕНАТА-ПТИЦА - Швајцарија, 2015, Риналдо Мараско/Жером Пике, 50’

19:00 Презентација Полската волонтерска спасителна служба - ТОПР, 40’

19:40 Презентација на членовите на Експедицијата „ОПАШКАТА НА ЗМЕЈОТ-ПАТАГОНИЈА 2015-2016” - Марто Маровски, Виктор Варошкин, Руслан Вакрилов, Бугарија, 45’

20:25 Презентација алпинистот Никита Балабанов, Украина 45’

21:10 Едно е Вредно е! да го зачуваме нашето единствено УНЕСКО подрачје - Охридскиот регион, 30'

21:40 ГРАНИТНИ АЛПИ - Бугарија, 2016, Руслан Вакрилов, 21’

22:05 СО КАЈАК-ЖИВОТНА АВАНТУРА - Полска, 2016, Јержи Поребски, 65’

 

Џепно кино | 18ти октомври - вторник

16:00 55 ЧАСА ВО МЕКСИКО - САД, 2015, Џои Шуслер, Карл Томпсон, 10’

16:10 СО КАЈАК НИЗ АЛУШНС - Англија, 2015, Џастин Кургенвен, 37’

16:47 ПРЕКУ НЕБОТО - САД, 2015,Тим Кемпл/Ренан Озтурк/Ансон Фогер, 2’

16:49 ПОСЛЕДЕН СКОК - Норвешка, 2014, Аслак Данболт, 16’

17:05 ЗАТЕМНУВАЊЕ - Канада, 2016, Ентони Бонело, 32’

17:37 70 И НЕШТО ГОДИНИ - САД, 2016, Рилеи Хупер, 6’

17:43 ПАДНАТ ПЕРДУВ - САД, 2016, Арон Петерсон, 11’

17:55 МАЈСТОРИ ЗА СЛЕК - Германија, 2015, Матиас Едлингер, 10’

18:00 ТАМАРА - Германија, 2015, Јоаким Хелингер/Кристиан Шмит, 18’

18:28 ДАЈ СЕ ОД СЕБЕ - Англија, 2012, Џен Рандал, 25’ 

18:53 СИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ ВО ШКОТСКА - В.Британија, 2015, Мет Харди/Мет Пајкрофт/Адриан Самара, 10’

19:03 ЕВЕРЕСТ БАЗЕН КАМП 5300m - Швајцарија, 2016, Леонард Кохл, 15’


Кино Фросина | 19ти октомври - среда

16:00 ТАШИ И МОНАХОТ - Индија, 2014, Ендру Хинтон/Џони Бурк, 40’

16:40 ТРАНЗИЦИЈА - В. Британија, 2016, Пол Дифли/Крис Прескот, 29’

17:09 Прикажување на селекција на видеа од конкурсот за „Најдобро аматерско видео“, 20’

17:29 ПАТЕКАТА ДО КАЗБЕГИ - САД, 2015, Џои Шуслер, 16’

17:55 ОЧИТЕ НА БОГ - Германија, 2015, Олаф Обзомер, 30'

18:25 ЖИВЕЈ ЗА ПАСИЈА - Словачка, 2014, Павол Барабаш, 57'

19:30 Презентација на алпинистот Борис Лоренчиќ, Словенија, 45’

20:15 Презентација за качувачка фотографија на Рус Вакрилов, Бугарија, 30’

20:45 Презентација првакот во фрирајд скијачот Никлас Холстен, Финска 50’


 Џепно кино | 19ти октомври - среда

16:00 ЛИМИТЕС - Франција, 2016, Џулиа Ланди, 6’

16:06 ПРОГНОЗЕРОТ - САД, 2015, Грег Хакет, 4’

16:10 МИСТЕРИИТЕ - САД, 2016, Скип Армстронг, 8’

16:18 ЛУЦЕНС - Швајцарија, 2015, Марсел Барели, 7’

16:25 ПРЕЧЕЊЕ НА АЛТАИ - САД, 2016, Џо Шушлер, 5’

16:30 ВОЗЕЊЕ ВО АЛПИТЕ - Франција, 2016, Лорен Кристан, 26’

16:56 НЕ ТОЛКУ ЛОШ - САД, 2016, Aнтихил филмс, 35’

17:41 БРЗИ И ЛЕСНИ - Италија, 2015, Келвин Траутман, 16’

17:57 СИЛНА ВОДА - сурфање во Монтана - САД, 2016, Џордан Халанд, 11’

18:08 ЛАНГТАНГ - Франција, 2015, Себастијан Монтаж-Росет, 52’

19:00 БРОДОТ НА МАРТИН - САД, 2016, Пит Мекбрајд, 23’

 

Кино Милениум | 20ти октомври - четврток 

19:00 К4-ПРВОТО ПОВТОРУВАЊЕ - Македонија, 2016, Зоран Мајсторски, 25'

19:25 ВИА EГНАЦИА - Македонија, 2016, Бојан Ранташа, 48’

20:13 Прогласување на победници од жирито, 25’

20:48 ТОМ - Италија, 2015, Анхел Естебан/Елена Гоатели, 67’

21:55 ВОЗАЧОТ И ВОЛКОТ - САД, 2015, Нејтан Ворд, 62'


ВЛЕЗОТ ЗА СИТЕ ПРОЕКЦИИ/ПРЕЗЕНТАЦИИ Е БЕСПЛАТЕН

*организаторот го задржува правото да прави промена во програмата